Bekijk ons hele aanbod
Onderwijs
Gezondheidszorg
Juridisch
Management
Geschiedenis & Filosofie
Of het nu gaat om politici, zorgmedewerkers, rappers of yogadocenten: in elk vakgebied vallen mensen uit als gevolg van burn-out. Volgens cijfers van het RIVM kampt 1 op de 5 mensen met burn-outklachten. Maar bestaat burn-out eigenlijk wel? Dat lijkt misschien een gekke vraag: de cijfers spreken voor zich. Deskundigen zijn het er nog niet over eens. Burn-outervaringen lopen namelijk zo uiteen, dat het lastig is om er grip op te krijgen. Daar komt bij dat er, anders dan bijvoorbeeld naar depressie, weinig wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan.
Wat moeten we nou met al die verschillende visies? Wie dragen bij aan het identificeren, behandelen en verzorgen van een burn-out? Om burn-out goed te kunnen behandelen moeten we eerst formuleren waar we het precies over hebben. Christiaan Vinkers (psychiater bij AmsterdamUMC en stressexpert) en Jeroen de Ridder (filosoof aan de Vrije Universiteit en voorzitter van De Jonge Akademie) wilden antwoorden. Lotje Steins Bisschop (psychiater) en Roselien Herderschee (journalist) tekenden in zeven interviews met uiteenlopende deskundigen verschillende visies over burn-out op. Aan het woord komen onder andere een bedrijfsarts, psycholoog en een neurowetenschapper. Vanuit hun eigen expertise en visie geven ze antwoorden op wat er nu precies wordt verstaan onder het fenomeen burn-out.
Het resultaat is een relevant boek voor iedereen die kampt met een burn-outervaring, die ervaring juist wil voorkomen, geïnteresseerd is in het fenomeen of daar vraagtekens bij plaatst. De royalty’s gaan naar stichting MIND. Deze organisatie zet zich in voor destigmatisering van psychische problemen.
Je hebt een zakelijk account nodig om dit product te kunnen bestellen. Je bent nu ingelogd met het e-mailadres: .
Wil je dit e-mailadres gebruiken voor je zakelijk account?
Ander e-mailadres gebruiken voor zakelijk account Huidig e-mailadres gebruiken voor zakelijk account